Miután Pityinger László, vagyis Dopeman tavaly kudarcot vallott a Főváros nyolcadik kerületének időközi választásán, a balliberális oldal ismét megpróbálkozik egy előadóművésszel. A miskolci időközi önkormányzati választáson a Rokker Zsoltti művésznéven ismertté vált Erdei Sándor ceremóniamester-előadóművészt indítják, a jelölt mögé pedig – nem meglepő módon – a Jobbik is beállt.

Fotó: MTI/Kollányi Péter

A valaha radikális párt legfrissebb közleményében azt nehezményezi, hogy a szivárványkoalíció Erdei Sándora, Rokker Zsoltti mellett más Erdei Sándorok is elindulnak. A Jobbik szerint a többi Erdei Sándort a Fidesz bérelte fel.

A Kubatov-lista új funkciót kapott. Így indul el a miskolci választáson a Jobbik által is támogatott Erdei Sándor ellen nemcsak a Fidesz hivatalos jelöltje, de egy ongai fideszes aktivista és egy nyékládházi Erdei Sándor is »függetlenként«.

A Jobbik a jövőre esedékes önkormányzati választásokat is megjósolta a miskolci eseményekből:

Az, ami a miskolci időközi önkormányzati választáson történik, mutatja, mire számíthatunk a jövő évi önkormányzati választáson: kamujelöltekre, név-dublőrökre, akik csak azért indulnak el, hogy az esélyes ellenzéki jelölttel azonos nevükkel összezavarják a választókat, és győzelemre segítsék a Fideszt.

Előrelátó párt lévén, a Jobbik most törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy a jelölteket egymástól ragadványnevük alapján lehessen megkülönböztetni, vagyis arról, hogy Rokker Zsoltti valódi neve mellett a művésznév is helyet kaphasson a szavazólapon. A Jobbik felszólította a Fideszt, hogy támogassák a javaslatukat, és arra, hogy hívják vissza a másik két Erdei Sándort.