Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló Niedermüller Péter budapesti, VII. kerületi DK-s polgármestert, valamint Pikó András VIII. kerületi, szintén ellenzéki polgármestert bírálta.

Hirdetés

Előbbi a 100 Tagú Cigányzenekar előtt záratta be a próbáiknak otthont adó művelődési házat, míg utóbbi több lépcsőben tizenöt főre csökkentette a korábban hetven emberrel működő Józsefvárosi Cigányzenekar létszámát – közölte.

Mi ez, ha nem a cigány kultúra ellen elkövetett merénylet? – tette fel a kérdést.

Niedermüller Péter szerinte helyrehozhatatlanul fejtette ki a véleményét a roma származásúakról, „de ezzel az egész ellenzéki összefogás véleményét tolmácsolta felénk”.

Korábban írtuk

Pikó András pedig hatvan roma családtól veszi el a járvány kellős közepén a megélhetést és egy egész országtól a cigány kultúra egyik markáns részét – fogalmazott.

Szerencsére egy kormánypárti polgármester és a kormány megvédi a nemzetiségeit, „az együttest tehát az elnyomók akarata ellenére az EMMI is felkarolta” – mondta Farkas Félix.

Rétvári Bence közölte, hogy Niedermüller Péter 2013-ban még „Én is cigány vagyok” feliratú táblával tüntetett a rasszizmus és a Jobbik ellen, most pedig nemcsak a cigányzenekart, hanem Európa egyetlen zsidó televízióját is „kirakta”.

Szerinte, ha egy nem baloldali polgármester tette volna ezeket, akkor Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter lett volna az első, aki tiltakozik.

Amióta azonban Gyurcsány Ferenc és a Jobbik „egymásra talált”, nem a Jobbikból űzték ki a rasszizmust, hanem az összes baloldali pártban felbukkant ez a fajta rasszista hozzáállás – mondta.