A hallgatók segítségét kéri a 220 önkéntes munkájával működtetett Civil Rádió, Magyarország legnagyobb közösségi médiuma az éterben-életben maradáshoz, hiszen – más médiumokhoz hasonlóan – az utóbbi hónapokban nagyon komoly válsághelyzetbe került.

A 2011. szeptember 17-i támogatói rendezvényre a hazai jazz élet vezetői összefogtak, hogy segítsenek saját eszközükkel: a zenével.

A következő nagyszerű zenészek ajánlották fel, hogy jelenlétükkel támogatják a Civil Rádiót a fesztiválon: Fabrice Alibaux, Babos Gyula, Bágyi Balázs, Balázs Elemér, Balázs József, Berkes Balázs, Berki Tamás, Borbély Mihály, Csuhaj Barna Tibor, Hajdú Klára, Horváth Balázs, Lakatos Ágnes, Márkus Tibor, Mohai Győző, Mohai Tamás, Oláh Kálmán, Pecek Lakatos Krisztián, ?Pluto? Horváth József, Rozsnyói Péter, Szabó Dániel, G. Szabó Hunor, Szakcsi Lakatos Róbert, Szőke Nikoletta, Vig Tommy és Vukán György.

A Civil Rádió egy önkéntesek által létrehozott és üzemeltetett közösségi rádió, mely már 1995 óta jelen van a budapestiek életében, évente több mint 800 civil szervezettel dolgozik együtt, és felkarol minden olyan kezdeményezést, ami érdemes arra, hogy eljusson a nagyobb közönséghez. A rádió szerteágazó érdeklődési körű hallgatókat fog össze és ismertet meg velük olyan témákat és álláspontokat, melyek máshol nem kapnának nyilvánosságot.

A 2011. szeptember 17-i S.O.S. CR Jazzfesztiválnak a Fonó Budai Zeneház (1116. Budapest, Sztregova utca 3.) ad otthont.

Jegyek a Fonó jegypénztárában kaphatóak a koncert napján 3.000 Ft-ért vagy a www.civilradio.hu weboldalon keresztül elővételben. Ugyanitt támogatói jegy is megvásárolható 9.000 Ft-ért.

A felajánlott adományokat a Civil Rádió a működési költségekre és a fennmaradásra fordítja.