A rendőrök nemzetközi jelzés alapján azonosították a férfit – írták. Kiderítették azt is, hogy a felhőalapú tárhelyre feltöltött több száz médiafájl közül az egyik felvételen a gyanúsított saját, akkor másfél éves gyermeke látható. A férfi az édesanya tudta nélkül szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette gyermekét, amiről képet is készített.

Hirdetés

A nyomozók november 30-án hajnalban a férfi fővárosi lakásán lefoglalták informatikai eszközeit, majd gyanúsítottként hallgatták ki gyermekpornográfia és szexuális erőszak bűntette miatt, azután őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Az Origo cikkében képek láthatók az elkövetőről.

Korábban írtuk

Frissítés: letartóztatták

A férfi letartóztatását egy hónapra, 2021. január 2-ig rendelte el a bíróság. A végzés nem végleges – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A rendőrség a honlapján korábban azt közölte, hogy a 35 éves férfi budapesti lakásán hétfő hajnalban lefoglalták informatikai eszközeit, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az eljárás eddigi adatai szerint a férfi több mint négyszáz olyan felvételt töltött fel az internetre, amely gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázolja. A férfi szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette gyermekét – az édesanya tudta nélkül -, és erről képet is készített.

A rendőrök nemzetközi jelzés alapján azonosították a férfit.