Kásler Miklós sajtótájékoztatón elmondta, ezzel a betegek ellátása a diagnózistól a terápiáig megoldott, a képalkotó, a patológiai, a sebészeti, a sugárterápiás és a laboratóriumi hátteret is beleértve.

Hirdetés

A salgótarjáni megyei kórház komplex fejlesztése 17,4 milliárd forintból valósult meg, és az intézmény területén épülő új – háromszintes, 3300 négyzetméteres – onkológiai tömb őszre fog teljes kapacitással működni.

Becsó Zsolt, a Nógrád megyei 1. számú egyéni választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy az elmúlt tizenkét évben a kórházban 29 projekt valósult meg 5,5 milliárd forint értékben.

Bővítették a sürgősségi és a rehabilitációs osztályt, megújult a gyerekosztály, ezen kívül napelemrendszert építettek és eszközöket szereztek be.

Az új onkológiai központ a Modern városok programban valósult meg, amely új távlatokat nyitott a város életében, érintve a turizmust, a gazdaságot és az egészségügyet is – emelte ki.

A salgótarjáni megyei kórház 17,4 milliárdos fejlesztéséből 7,5 milliárd forintot eszközbeszerzésre fordítottak – tette hozzá. Fejlesztik a sürgősségi és a laboratóriumi ellátást, korszerű eszközöket vásárolnak, új helikopterleszálló épül és informatikai beruházás történik – sorolta.

Becsó Zsolt kiemelte: az elmúlt tizenkét évben a Szent Lázár Megyei Kórház fejlesztésein túl a pásztói Margit Kórházban egymilliárd forintos beruházás történt, a salgótarjáni városi területfejlesztési operatív programból háziorvosi, fogorvosi és védőnői rendelőket fejlesztettek 420 millió forintból.

Továbbá a térség 21 településének fejlesztési programját tudták támogatni az alap- és fogorvosi ellátást, illetve a védőnői szolgálatot érintve, 870 millió forintból. Az egyéb egészségügyi beruházások értéke is meghaladta a 136 millió forintot – ismertette.

A képviselőjelölt összegzése szerint az elmúlt három ciklusban a teljes fejlesztés értéke meghaladja a 25 milliárd forintot, ez megfogalmazása szerint forradalmi szintű előrelépést jelent az ezt megelőző időszakhoz képest.

Korábban írtuk