Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

„Néhány nap múlva prominens vendéget fogad a magyar kormány: az európai szélsőjobboldal új politikai popsztárját, Matteo Salvinit”

– sivalkodik a szoci EP-képviselő, aki szemmel láthatóan nagyon belehergelte magát Matteo Salvini csütörtöki látogatásába.

„Az olasz belügyminiszter és Orbán Viktor között sok közös téma lesz, a menekültkvóták kivételével ugyanis szóról szóra ugyanazt az uszító leckét mondják fel mindketten a populista kézikönyvekből. Salvini és Orbán legnagyobb közös halmaza maga az orosz cáratyuska: az olasz pártvezérnél ugyanis nagyobb és nyíltabb Putyin-rajongó kevés van a kontinensen, talán csak a Fidesz megfáradt elnöke, akinek társaságához már-már tartótiszti hűséggel ragaszkodik a birodalmi vezető” – acsarkodik Ujhelyi, aki aztán persze rögtön eljut Mussolinihoz és Horthyhoz.

„Míg Salvininek Mussolini fasiszta Olaszországa, addig Orbánnak Horthy Magyarországa az álmodott korszak. Mindkettőre emlékszünk az európai történelem sötét éveiből”

– sivalkodik a szoci politikus, aki aztán hosszasan próbálja bizonygatni, hogy Matteo Salvini „az európai közösség egyik legádázabb ellensége”.

Szemlátomást nagyon fáj ez a találkozó Ujhelyinek, mai bejegyzésében a szokásosnál is jobban eleresztette magát. Vasárnapi fröcsögéseit egyébként kötetbe is foglalta a szoci politikus, mint arról a héten büszkén be is számolt. A címlapon Orbán Viktort szerepelteti, a cím: Neki harangoztak.