Hirdetés

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) a vasárnapi Fidesz-kongresszus kapcsán arról beszélt, hogy kiderült, a nagyobbik kormánypárt nem sokat gondol az emberek problémáira, az ország bajaira, többet foglalkozott az ellenzékkel.

Szembe állította a kongresszust, amelyen „a demokrácia csak nyomokban volt megtalálható” és az ellenzéki előválasztást, amelyet nyitott, demokratikus folyamatként jellemezett.

Azt tudakolta, mi a válasza a Fidesznek az egészségügy, az oktatás, a rászorulók, a klímavédelem területén, a jogállammal kapcsolatban felmerülő kellemetlen kérdésekre. Szerinte az ellenzék közös programja megoldásokat kínál. Olyan kormányra van szükség, amelynek nem Brüsszel, az LMBTQ vagy Soros a fő ellensége, hanem a kiszolgáltatottság, a szegénység, a nyomor – hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint vasárnap egy erős politikai közösséget lehetett látni és előny az, ha egy politikai közösségnek van erős vezetője. Az elmúlt 11 év kormányzati tevékenységéből kiemelte a folyamatos gazdasági növekedést, a sokszínű családtámogatást, a csökkenő munkanélküliséget, a rezsicsökkentést, a devizahitelek kivezetését. Hozzátette: 2010-hez képest 1700 milliárd forinttal költenek többet egészségügyre.

Korábban írtuk

Szerinte a budapesti Városháza körüli „balhé” mutatja, mire lehetne számítani egy baloldali kormány idején. Elmondta, lenne teendő a fővárosban, a közlekedésszervezés, a közbiztonság, a köztisztaság területén, de nem ezzel foglalkoznak, hanem azzal, hogy talicskával széthordják a vagyont, ahogy 2010 előtt tették. Lehet, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek az sem tűnne fel, ha a DK-sok elhordanák az irodájából a széket – fogalmazott, majd azt kérte, azonnal állítsák le a privatizációs manővert.