Nyitott társadalom nem kell, kommunista népi demokrácia igen?

A Fidesz elüldözi a CEU-t, majd ahelyett, hogy a magyar tanulókat segítené, inkább az adófizetők pénzén kínaiaknak épít egyetemet Budapesten.Minek nekünk ez a beruházás?Ebben a témában várja Arató Gergely parlamenti kérdésére a választ!Kövesd élőben, és oszd meg!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, April 12, 2021
Hirdetés

Arató Gergely (DK) szerint a kormány egy értékes telket, jelentős közpénzt, jogi garanciákat, valamint egy nagy összegű kölcsön fedezetét ajánlja a kínaiaknak, ha Magyarországra hozzák a Fudan egyetemet. Ez azzal jár, hogy elveszik a helyet a diákvárostól, amely magyar diákok számára jöhetett volna létre a budapesti felsőoktatás helyzetét javítva – mondta.

Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a baloldali politikus azt kéri számon a kormányon, hogy a világ 34. legjobb felsőoktatási intézménye Magyarországon akar kampuszt nyitni. Kiemelte: a kormány minden olyan felsőoktatási intézményt örömmel vár a világ bármely pontjáról, amely vezető helyet foglal el a nemzetközi rangsorokban.

Korábban írtuk