A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) sajtószolgálatának beszámolója szerint a Sándor-palotában megrendezett eseményen Ron Froehlich, az IWGA elnöke és Joachim Gossow, a szervezet ügyvezető igazgatója vett részt Aján Tamás, az IWGA alelnöke, Gémesi György, a pályázatot összefogó NSSZ elnöke és Szeneczey Balázs, a főpolgármester kabinetfőnöke mellett.

„Örülök, hogy egy régi sportbaráttal cserélhettem eszmét” – mondta az egyeztetés után Froehlich. „Fontos, hogy Magyarországon mindenki támogatja a Világjátékok megrendezését. Az elkövetkezendő két napban ellátogatunk a sportlétesítményekbe, a szállodákba és számos prezentációt hallgatunk meg a magyar tervekről, ezeket szintén kíváncsian várom.”

Gémesi György azt mondta, a köztársasági elnök támogatásának az az üzenete, hogy az országban valóban teljes az összefogás annak érdekében, hogy egy, Magyarországon még soha nem látott méretű sporteseményre kerüljön sor.

A 2017-es Világjátékok megrendezésére Budapest és Gödöllő közösen nyújtott be pályázatot, a magyar városok mellett a dél-afrikai Fokváros, az olaszországi Genova és a lengyelországi Wroclaw kandidált. A helyszínről az év végén dönt az IWGA.

(MTI)