Napirend előtti felszólalás 2021.05.31

🔴 A világ a megújuló energiák felé halad, a Fidesz nem Schmuck Erzsébet napirend előtti felszólalása a Parlamentben

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, May 31, 2021
Hirdetés

Schmuck Erzsébet (LMP) felidézte: klímapolitikai ügyekről is szó volt a múlt heti EU-csúcson. Kevés, hogy a miniszterelnök azt mondja, a klímaváltozás költségeit a nagy cégeknek kell megfizetniük, ráadásul nehezen hihető is, hiszen a nagy autógyárak érdekeit védi – mondta.

Közölte: valóban nagy szerepet játszanak a globális nagyvállalatok a környezetszennyezésben, de nem lehet ennyivel elintézni a klímaváltozás ügyét, ezen túl is komoly feladatok vannak.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: szomorú, hogy az ellenzék politikai kérdést akar csinálni egy olyan ügyből, amely mindenki jövőjét befolyásolja. Ez egy komoly téma, a klímaváltozás mindenkit érint – tette hozzá.

Kiemelte: ugyanakkor az ellenzék semmit nem tesz, amikor lehetősége lenne rá, mert amikor az Országgyűlés klímatörvényt fogadott el, az ellenzék nem támogatta, nem volt hajlandó együttműködni. Karácsony Gergely is csak látszatintézkedéseket hoz a környezetvédelem ügyében, ezzel szemben a kormány cselekszik – hangsúlyozta. Hozzátette: a klímaváltozás költségeit valóban nem az emberekkel, hanem a nagy szennyezőkkel kell megfizettetni.

Korábban írtuk