Az LMP-s politikus azt mondta, az elmúlt tíz évben az idősek jelentős része elszegényedett a Fidesz politikája miatt; csak tavaly 72 ezer nyugdíjas „csúszott szegénysorba”.

Hirdetés

Hozzátette: 600 ezer idős magyar kap 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat, a minimálnyugdíj pedig továbbra is 28 500 forint.

Schmuck Erzsébet szerint az idősek elszegényedése összefügg azzal, hogy a kormány mindössze az inflációkövetést vállalta a nyugdíjak esetében, de „ott is trükközik”, hiszen tudatosan alul tervezi az infláció mértékét és csak év végén korrigál.

A politikus szégyennek nevezte, hogy a nyugdíjasoknak – a törvény szerint – járó pénzt egész évben ingyen használja a kormány.

Korábban írtuk


Szerinte a további elszegényedést úgy lehetne kezelni, hogy az alacsonyabb nyugdíjakat nagyobb arányban emelik.

Az LMP azt követeli, hogy a kormány vizsgálja felül a nyugdíjemelés gyakorlatát és nyújtson be az Országgyűlésnek olyan törvényjavaslatot, amely megállítja a nyugdíjastársadalom további szétszakadását, és biztosítja az idősek tisztességes megélhetését.

„Arra buzdítunk mindenkit, hogy aki elfogadhatatlannak tartja a nyugdíjastársadalomban meglévő jövedelmi különbségek drámai mértékű növekedését és felháborítónak tartja, hogy a kormány egész évben ingyen használja a nyugdíjasoknak járó pénz egy részét, az írja alá a petícióinkat” – fogalmazott Schmuck Erzsébet.

Az LMP petíciót indít az igazságosabb nyugdíjemelésért!

Az LMP petíciót indít az igazságosabb nyugdíjemelésért!

Posted by Schmuck Erzsébet on Saturday, January 16, 2021