Fotó: MTI, archív
Hirdetés

A politikus rámutatott: az elmúlt hónapokban szinte minden országban, így Magyarországon is érzékelhető volt a felmelegedés káros hatása, de a folyamatok már jelentős gazdasági kárt is okoznak. A mezőgazdasági termelés visszaesik, a szélsőséges időjárás emberek otthonait teszi tönkre – mutatott rá.

Schmuck Erzsébet a szükséges teendők közé sorolta az ökoszisztéma ellenállóképességének növelését, és nagyobb kibocsátáscsökkentés vállalását. Hozzátette: a kormány nem vétózhatja tovább az Európai Unió klímacéljainak megvalósítását sem, és ki kell dolgozni annak menetét, hogyan tehető az ország karbonsemlegessé.

Hozzátette: kiemelt figyelmet igényel a megújuló energiaforrások használatának terjesztése, valamint az épületszigetelés is.

Az LMP politikusa nem veszi figyelembe a kormány célját, mi szerint Magyarország energiaellátását a jövőben fele-fele arányban a tiszta atomenergia, illetve a tiszta és megújuló energiaforrások (főleg a napenergia) biztosítsa. Szintén elkerüli a figyelmét, hogy a klímacélok ugyan nagyon szépen csengenek, de nem a be nem tartott vállalások, hanem a valódi cselekvés a gyógyír a klímaváltozásra.