Hirdetés

Brutális infláció, gyatra forint, megszorítások, a lakosságra továbbterhelt különadók – írta le Sebián-Petrovszki László (DK), hogy szerinte milyen az ország jelenlegi gazdasági helyzete. Szerinte eközben az Orbán-kormány elkezdte újabb „ördögi tervét”, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból. Ezt azzal magyarázta, hogy fideszes és KDNP-s képviselők benyújtottak egy országgyűlési határozati javaslatnak „csúfolt pamfletet”, amely a képviselő szerint évtizeddel vetné vissza az EU fejlődését.

Közölte, Orbán Viktornak mostanra tehertétellé és nem előnnyé vált az uniós tagság. A miniszterelnök akkor érezte jól magát az EU-ban, amikor barátai, harcostársai és néha családtagjai cégei vaskosan lefölözték az unióból jövő pénzeket – tette hozzá. Jelezte, a DK szerint most erős Európára van szükség, amely nem hagyja magára a magyarokat.

Miután az ellenzéki politikus felszólalása vége felé törvénytelennek nevezte a kormányt, Kövér László házelnök elvette tőle a szót, mondván a képviselő átlépte a parlamenti házszabály írott és íratlan kereteit, és ennek megfelelő elbánásban fog részesülni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt kérdezte, hogy ha a képviselő törvénytelennek tartja a parlamentet, a kormányt, akkor mit keres a parlamentben a DK, miért indult el a választáson.

Korábban írtuk

Az államtitkár nemzeti érdeknek nevezte Magyarország uniós tagságát, majd emlékeztetett arra, hogy korábban egyetlen párt, a DK szövetségese, a Jobbik volt az uniós tagság ellen. Jelezte ugyanakkor, a kormánynak az uniós tagság mellett kiállása nem jelenti azt, hogy nem emeli fel a szavát olyan jelenségek ellen, amely nem felel meg az ország érdekeinek.

A gazdasági helyzetről azt mondta, a kormány árstopokat vezetett be, a háborús infláció miatt évközi nyugdíjemelésről döntött, valamint arról is határozott, hogy 100 ezer kisvállalkozásnak marad a rezsicsökkentés.

Bírálta a baloldalt, mert szerinte rácsatlakozott a globális minimumadóról szóló nemzetközi kampányra. A baloldal mindig külföldi elvárásokhoz igazodik – jegyezte meg.