COVID 2/4. Free internet! 💻📲🆓✅

COVID 2/4. Free internet! 💻📲🆓✅

Posted by Orbán Viktor on Saturday, November 14, 2020
Hirdetés

A miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte: a rendelet szerint a helyhez kötött internetszolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt, tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

„Ez magyarul annyit jelent” – magyarázta a kormányfő -, „hogy akik digitális oktatásban vesznek részt és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet”.

Hozzátette: „majd lesz egy vita erről a cégekkel”, de most fontos az azonnali segítség a családok számára.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 napos ingyenes internet-szolgáltatásra november 18. és 27. között – hívta fel a figyelmet szombati közleményében a Magyar Telekom.

A közlemény szerint az igénylésnél Telekom ügyfél esetén a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra, Flip ügyfél esetén a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra, valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalékos áfa-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg – jelezte a Magyar Telekom.

Korábban írtuk