Fotó: Facebook, MTI, szerk.
Hirdetés

Sermer Ádám közleményében bejelentette, ott lesz ma Törökszentmiklóson, de nem a Momentum demonstrációjára megy.

„Én ma tiltakozásképpen ott leszek Törökszentmiklóson, ahol a Mi Hazánk újnáci párt roma-ellenes demonstrációt fog tartani. Viszont szeretném jelezni, ugyan ott leszek, de nem a Momentum demonstrációjára megyek” – írja közleményében a Liberálisok politikusa.

Ott leszek magánszemélyként, mert felháborít a kirekesztés, megvetem a rasszizmust, mélyen elítélem a félelemkeltést – indokolta jelenlétét a Magyar Liberális Párt főpolgármesterjelöltje.

„De véletlenül sem annak a Momentumnak a demonstrációjára megyek, amelynek Európa Parlamenti listavezető képviselő-jelöltje (Cseh Katalin) mialatt lázasan szervezi, hogy Guy Verhofstadttal (ALDE-frakcióvezető) karöltve kampányoljon, azért – a jelenleg is a Jobbikot támogató – Vona Gáborral is büszkén pózol. Egy Vona Gáborral kampányoló Momentum szélsőjobbellenes demonstrációján köszönöm, nem kívánok részt venni”

– szúrt oda a Momentumnak és a Jobbiknak.

Sermer Ádám úgy látja, túlzott kockázatot vállalt Fegyőr pártja, amikor „saját listával próbálja megugrani az 5%-os küszöböt”.

Sermer azt nehezményezi igazán, hogy a Momentum nem emlékszik „arra, hogy éppen Vona Gábor volt, aki korábban életre keltette, felduzzasztotta és képviselte ezeknek a milicista, náci csoportoknak az elődjeit”.

„Csak abban tudok reménykedni, hogy a Vona Gáborral készült képről végül kiderül: ügyes photoshop. Ha nem, az komoly probléma”

– zárja sorait a liberális politikus.

Én ma tiltakozásképpen ott leszek Törökszentmiklóson, ahol a Mi Hazánk újnáci párt roma-ellenes demonstrációt fog…

Gepostet von Sermer Ádám am Dienstag, 21. Mai 2019