November 25-én jótékonysági árverés keretében a világ- és olimpiai bajnokok által közösen festett kép és 18 festőművész 29 képe került kalapács alá és találta meg az este folyamán jótékony új tulajdonosait. A 41 sportoló által közösen festett kép alkotói 480 (olimpiai, világbajnoki illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek és ennek értéke a licitálásban is megmutatkozott, hiszen az aukció képei között a sportolói kép vitte a prímet, 400 000 forintért kelt el. A festmény igazi különlegessége, hogy kivételes, történelmi pillanat megörökítőjévé vált, hiszen a MOB leköszönő és egyben örökös tiszteletbeli elnökévé választott Schmitt Pál, és az új elnök, Borkai Zsolt egyaránt ecsetet ragadott és ellátta kézjegyével a nemes célból létrejött képet.

Az újdonsült festőkké vált sportolók névsora igen rangos: Besenyei Péter, Bóta Kinga, Csabai Edvin, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Gergely István, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Hadfi Dániel, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács (Koko) István, Kovács Ágnes, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kozmann György, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Máday Norbert, Magyar Zoltán, Mészáros Anett, Nagy Tímea, Pesuth Rita, Pulai Imre, Ránkyné Németh Angéla, Regőczy Krisztina, Simicskó István, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Szabó Szilvia, Szekeres Pál, Szilágyi Áron, Vajda Attila. A kép végső hangulatát Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész teremtette meg.

Az árverésnél és a sportolói kép átadásánál jelen volt Dr. Velkei György a Bethesda Gyermekkórház igazgatója, Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpiai bronz és paralimpiai aranyérmes vívó, a jótékonysági akció fővédnöke, Együd Gábor, a Suzuki-Ház vezérigazgatója, Csabai Edvin a sportolói közös festés szervezője, valamint Kozmann György, Pesuth Rita, Mészáros Anett és Ipacs Endre.

A kivételes kép mellett Angyal Júlia, Balla Tamás, Budai Csilla, Családi Krisztina, Czékmány Ilona, Csollák Mihály, Erdei Zsuzsanna, Hornok Magdolna, Jakabné Tóth Márta, Jován Filoména, Kalóz Zsóka, Koncz Eta, Kosaras Renáta, Molnár Zoltán, Nagy Roland, Palásti Renáta, Pintér István Pál, Schmidt Gabriella, festő és képzőművészek által felajánlott műalkotásai találtak új gazdára az árverésen.

A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 000 forintot, a Bethesda Gyermekkórház Égési sérültek osztályának felújítására és természetesen a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki-Ház.

www.suzukihaz.hu