A Kispesti Művelődési Ház épülete előtt fegyelmezetten kígyózó sorokban munkát keresők közül sokan órákat vártak a bebocsátásra. Fél órával a meghirdetett időpont előtt megnyitották a kapukat, a kint maradóknak pedig hűtött vizet kínáltak a rendezők. A KÖKI Terminál példamutató kezdeményezése nemcsak a helybeli lakókat, hanem más fővárosi kerületekből, sőt az agglomerizációs vidékekről is becsábította a munkát keresőket.

Bus Mariann, a KÖKI Terminál kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, hogy nagyszerű együttműködés született a KÖKI Terminál, a Kispesti Önkormányzat és az üzleti bérlőik között, ez tette lehetővé a külföldön már bevált, itthon kísérletnek számító sajátos állásbörzét.

Az állást kínálók – többek között a Rossmann, a KFC, a TESCO, a Studio Moderna, az Euronics – munkaügyi képviselőinek egyöntetű véleménye, hogy a börzén jelentkezők közül ki tudják majd választani a számukra legmegfelelőbb munkatársakat. A magyar tulajdonú Libri Könykereskedelmi Kft. 25 állásra keresett munkatársat, mintegy 300 jelentkezőből választanak eladói és raktárosi munkakörökbe.

A nap folyamán összesen több megváltozott munkaképességű érdeklődő keresett és talált megfelelő munkalehetőséget. A KACKAC játszóház tíz állására mintegy háromszázan jelentkeztek, ők is megtalálták, akiket kerestek: pedagógusokat, animátorokat és egy szakácsot is. Nagy számban jelentkeztek a keresletnek nem megfelelő képzettségűek, akiknek több szervezet, többek között a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ajánlott fel megfelelő tudás megszerzését biztosító lehetőséget.

Az Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program és más, például az állásbörzének helyet adó kispesti kerület munkaerő-képzési programjai tudnak segítséget nyújtani a kereslet-kínálati követelmények és lehetőségek összhangjának a megteremtéséhez. Vinczek György, kispesti alpolgármester szerint az ősszel megnyíló üzletközpontnak a kerület megfelelő partnere kíván lenni, jól szolgálta ezt a KÖKI állásbörze. László Márton, az eseményt szervező R-Co Zrt. igazgatója felhívta a figyelmet, hogy az állás-, és más közérdeklődésre számot tartó információk a KÖKI Terminál honlapján olvashatóak.

Az első fővárosi vállalati szervezésű állásbörze legnagyobb haszna, hogy egymásra találhattak a munkát keresők és munkaadók, ahol informális keretekben készülhettek fel a lehetséges munkakapcsolatra.

(Forrás: A.C. Interaktív)