A legtöbben pénteken voltak kíváncsiak a rendezvényre, melyre a köztársasági elnök mellett Michelisz Norbert túraautó-versenyző, és számos magyar celeb is ellátogatott. Sokak tetszését nyerte el a betétdíjas, egyedi söröskorsó, melyből összesen 15 ezer darabot vittek haza a látogatók.

Augusztus 25-28. között 43 820 embert vonzott a Budai Várba az I. Budavári Sörfesztivál, melyen mintegy száz fajta ismert, népszerű és kevésbé ismert, kézműves sört ízlelhetett meg a sörbarát közönség. A klasszikus lager típusú sörök mellett a barna, szűrt és szűretlen, valamint gyümölcsös, karamelles, tökös ízvilágú sörök is sokak érdeklődését felkeltették. A kóstolási kedvet jól mutatja, hogy a fesztiválon összesen közel 140 ezer korsó sör fogyott el.

A különleges söröket és színes programokat felvonultató rendezvény a bulizni vágyó fiataloknak és a kisgyerekes családoknak egyaránt kitűnő szórakozási lehetőséget kínált. A legtöbben Ganxta Zolee és a Kartel koncertjére látogattak el, akik nagyon élvezték, hogy ilyen különleges helyszínen léphetnek fel, nagyszámú, lelkes közönség előtt. Jamie Winchester és a Dumaszínház fellépőinek előadásaira is sokan látogattak el, de rengetegen tomboltak például a Mystery Gang, a Paddy and the Rats, illetve a Firkin koncertje alatt is. A fesztiválon az autóversenyzés szerelmesei kötetlenül beszélgethettek Michelisz Norberttel és lefotózhatták magukat a versenyző híres autójával is. A sörkultúra iránt érdeklődő több száz látogató pedig a Heineken interaktív kiállításán tekintett be a sörkészítés folyamatába. Népszerű program volt a Soproni sörcsapoló iskolája is, ahol a tökéletes sörcsapolás fortélyait tanulhatták el az arra vállalkozók a Soproni szakemberétől.

„Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés övezte a fesztivált, mert ez garanciát jelent arra, hogy jövőre megismételhetjük a rendezvényt. Rekord mennyiségű sör fogyott a kisüzemi sörfőzdéknél, ezért a legtöbbjük már jelezte is, hogy jövőre is szívesen részt venne a Budavári Sörfesztiválon. Ugyanakkor már most sok új kisfőzde is jelentkezett a többiek sikerén felbuzdulva. Természetesen az eredmények a nagy hazai sörgyárak érdeklődését is felkeltették, így reményeink szerint jövőre már kétszer ekkora területen rendezhetjük meg a fesztivált” – nyilatkozta Kurucz Gergely és Kurucz Dániel, a Sörfesztivál Kft. ügyvezetői, a fesztivál főszervezői.

Benedek László, a Heineken Hungária értékesítési igazgatója a rendezvény kapcsán elmondta: „Amikor elképzeltem, hogyan nézzen ki az első olyan rendezvény, ahol csodálatos díszletek között a kézműves sörkészítőkkel, a hazánkban népszerű import márkákkal és persze az erre fogékony közönséggel közösen ünnepeljük a sör kultúra varázslatos világát, épp az a kép jelent meg előttem, ami az I. Budavári Sörfesztivál négy napján megvalósult. A Vár csodás környezetén túl a sörök sokszínűsége, a sok jó muzsika, a tisztaság és az emberek felhőtlen társasági érintkezése ragadott meg leginkább. Mégis, csak akkor érzem majd, hogy a rendezvény hozta a hozzáfűzött reményeket, ha egy év múlva még több sör márka lesz jelen és azt követően is minden évben magától értetődő módon valósul meg ez a páratlan gasztronómiai esemény.”