Simicskó István (KDNP) viszont arról beszélt, hogy a kormány 2010 óta folyamatosan konzultál az emberekkel, minden fontos ügyben megkérdezi őket, bevonja őket a döntéshozatalba. Ez az az emberközpontú politika, amelyre most szükség van, amikor az újranyitásról van szó – vélekedett.

Hirdetés

Kiemelte: minden remény megvan, hogy a mostani is sikeres és eredményes konzultáció lesz.

A képviselő azt kérte, hogy mindenki – pártállásától függetlenül – éljen a lehetőséggel. A baloldal azonban eddig mindegyik konzultációt támadta – tette hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai államtitkára közölte: minden a vakcinán múlik, csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és erről kérik ki az emberek véleményét is a konzultáció keretében. Az oltással új szakaszba léptek, ami lehetővé teszi, hogy elinduljon a párbeszéd a nyitásról – mutatott rá.

Korábban írtuk

Azt mondta: a baloldal valóban folyamatosan támadja a konzultációt, semmibe veszi a magyar emberek véleményét, ezzel szemben a kormány szeretné megismerni az álláspontjukat. A baloldal oltásellenes és felelőtlen – jelentette ki.