A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Simicskó István úgy fogalmazott: „Brüsszelben sajnos továbbra sem változtattak a migrációs politikán, ha nem is a korábbi elánnal, de egyes politikusok továbbra is szinte invitálják a bevándorlókat Európába.” Pedig ott kellene orvosolni a bajt, ahol keletkezik, nem pedig idehozni a problémát – hangsúlyozta.

Hirdetés

A politikus azt mondta, Afganisztánban mindössze 25 kilométernyi vasútvonal van, de az internetes lefedettség 70-80 százalékos, így tudnak az európai életszínvonalról az ottaniak, és csábítja őket a felelőtlen nyugati politikusok meghívása.

A számokból az látszik, hogy ott tartunk most, mint közvetlenül a 2015-ös válság előtt, tavalyhoz képest megháromszorozódott az illegális határátlépési kísérletek száma – mutatott rá.

Az uniós helyreállítási alapról szólva Simicskó István hangsúlyozta: ez a pénz jár a tagországoknak, ezért nem teheti meg Brüsszel, hogy nem fizeti ki. Azt viszont megtehetik, hogy elhúzzák a dolgot a választásokig. Erre a tisztességtelen nyomásgyakorlásra készülünk – tette hozzá.

A politikus ugyanakkor rámutatott: „Magyarország nincs kiszolgáltatott helyzetben, Brüsszel akármilyen nemtelen eszközökhöz nyúl, nem fog megakadályozni minket abban, hogy érvényesítsük Magyarország és a magyar emberek érdekét”.

Korábban írtuk