Hirdetés

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt: 2010-ben a Gyurcsány-Bajnai-kormány olyan örökséget hagyott hátra, amely „hihetetlen erőpróbát igényelt”, hiszen eladósodott az ország, a devizahiteles családok százezrei kerültek bajba, 12 százalékos volt a munkanélküliség, alacsony volt a gyermekvállalási hajlandóság, a családtámogatásokat megnyirbálták és elvették 13. havi nyugdíjat az idősektől. Mára ugyanakkor – folytatta – 7,1 százalékos a gazdasági növekedés, a kormány rezsicsökkentést hajtott végre, egymillió munkahelyet teremtett, kiszélesítette a családtámogatási rendszert, határkerítést épített és béremelést adott számos ágazatban.

Bírálta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentéseit, mondván, Márki-Zay Péter „vérig sérti” a különböző társadalmi csoportokat, valamint „listázza a fideszes zsidó minisztereket, sőt a melegeket is”.

Veszélyes gondolatok, veszélyes kijelentések, csak veszélyes cselekedetek várhatók, ha a baloldal nyerne – értékelt.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár azt mondta: a választás tétje többek között a magyar családok jövője. Eljött az ideje, hogy megvédjék az elmúlt 12 évben, az emberekkel közös munkával elért eredményeket – hangoztatta.

Korábban írtuk

Hozzátette: nap mint nap kiderül, hogy a baloldal programja ma is ugyanaz, mint 2010 előtt volt. Mi ezzel szemben úgy gondoljuk, hogy a családoknak minden támogatást meg kell adni, hogy előrébb tudjanak lépni – hangsúlyozta.