Fotó: MTI/Kiss Gábor
Történelmi zászlók a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által szervezett VII. Duna Napon az erdélyi Torockón 2021. augusztus 28-án
Hirdetés

Simicskó István szombaton az erdélyi Torockón, a Duna Nap rendezvényén felszólalva kiemelte: fel kell készülni arra, hogy „azt az örökséget, amelyet szüleink, nagyszüleink ránk hagytak itt, a Kárpát-medencében, megőrizzük és átadjuk gyermekeinknek, unokáinknak”.

A legfontosabb üzenet, hogy „összetartozunk, bármilyen határok is vannak” – fűzte hozzá.

Azt mondta: a 21. század a kihívások évszázada, nagyon komoly veszélyek leselkednek minden nemzetre és mindenkire, aki nem erősíti meg az önazonosságtudatát. Szükség van egy éntudatra, egy nemzettudatra és a keresztény hit megerősítésére is – közölte a frakcióvezető, hozzátéve: „ez az, ami összeköt, és teljessé teszi az emberi közösségünket.

”Keresztények, magyarok és felelős emberek vagyunk, akik felelősséggel tartoznak egymásért, a családjukért és a nemzetükért„ – hangsúlyozta Simicskó István.

A frakcióvezető azt mondta: Torockón a nemzeti összetartozás napja alkalmából szokták megrendezni a Duna Napot, idén viszont a koronavírus-járvány miatt egy kicsit csúszva tartják meg, Szent Istvánról megemlékezve.

A rendezvény eseményeibe napközben többször élőben bekapcsolódik az M1 aktuális csatorna, szeptember közepén pedig a Duna World csatornán 26 perces összeállítást láthatnak a nézők a Duna Napról.

Korábban írtuk