Hirdetés

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az oltási akcióhét sikeréről beszélt. Elmondta: a múlt héten 784 ezren oltatták be magukat, ebből 643 ezren a harmadik oltást vették fel, és 96 ezer eddig oltatlan ember is megkapta a vakcinát. Hozzátette, a sikert látva meghosszabbította az akciót a kormány.

Hangsúlyozta: a baloldal ugyanakkor az elmúlt időszakban nem segítette, hanem inkább hátráltatta a járvány elleni védekezést és a keleti vakcinák ellen „hergelte” az embereket. Arra is a kitért: közben „ingatlanbotrányok” sora látható a fővárosban, „kiteszik az eladó táblát” több száz önkormányzati ingatlanra és még a fővárosi Városházára is. Arra szólította fel a baloldalt, hogy ne hátráltassa a járványügyi védekezést, és ne árusítsa ki az önkormányzati vagyont.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy reagált: a járvány időszakában a főpolgármesternek arra nem volt egy fél órája sem, hogy a Pesti úti idősek otthonába ellátogasson, és megnézze, van-e már orvosi ellátása az ott levő több száz idős, rászorult embernek, de arra volt ideje az önkormányzatnak, hogy külföldi befektetőket próbáljon idecsábítani, akik megveszik majd a Városháza épületét.

Óriási sikernek nevezte az oltási akcióhetet, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, baloldal folyamatosan támadta a Magyarországon használt keleti vakcinákat.

Korábban írtuk