A KDNP-s politikus szerint a szaktárca által megjelentetett „Nemzeti konszenzus négy éve” című könyv a bizonyíték arra, hogy a rendszer átláthatóan működött a tárcánál. A maffia-bűncselekmény nyomozásának adatai szerint a tisztek a honvédségi beszerzéseknél pénzt kértek a szerződő cégektől, majd az így szerzett milliókat egymás között szétosztották.

Kiengedték a HM-es vesztegetés két gyanúsítottját

A hírTV információi szerint kedden megszüntették az előzetes letartóztatást a Honvédelmi Minisztériumnál történt maffiabűncselekmény két gyanúsítottjánál.

A televízió úgy tudja, O. János, a szaktárca időközben megszüntetett védelemgazdasági főosztályának vezetője, valamint a több mint egymillió forint kenőpénzt elfogadó százados szabadlábon védekezhet tovább. A vesztegetési ügyben rajtuk kívül egy dandártábornok és két ezredes gyanúsított.

A nyomozás adatai szerint a tisztek a honvédségi beszerzéseknél pénzt kértek a szerződő cégektől, majd az így szerzett milliókat egymás között szétosztottak.

Március 9-én, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának rendkívüli ülésén hallgathatják meg Szekeres Imrét a tárcánál történt vesztegetési ügyekkel kapcsolatban – ezt a testület fideszes elnöke közölte. Lázár János azt mondta: javaslatot tesznek a napirendtől való eltérésre.

A honvédelmi miniszter továbbra sem lát okot arra, hogy a korrupciógyanús bűncselekmények miatt lemondjon. Az ügyről a nemzetbiztonsági szolgálatok megalakulásának évfordulóján sem árult el semmit.

(hírTV)