Hirdetés

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: sikeresen zárta le Magyarország a járvány elleni védekezés első szakaszát, ami a magyar emberek fegyelmezett magatartásának, a szakemberek kiváló felkészültségének és a kormány idejében meghozott intézkedéseinek köszönhető, de járványügyi készültségre szükség van, mert várható a fertőzés második hulláma.

Kiemelte: a következő időszak így alkalmas arra, az emberek a nemzeti konzultáció jól bevált, demokratikus eszközével véleményt mondjanak fontos kérdésekről. Szükség van az egyetértési pontokra, még akkor is, ha a baloldal a nemzeti konzultáció intézményét folyamatosan támadja – tette hozzá.

Kocsis Máté a nemzeti konzultáción témáiról szólva elmondta: a magyarok véleményt mondhatnak az örökérvényű kötvényekről, amelyek soha le nem járó adósságba taszítanák az európai államokat, valamint az idősotthonok védelméről és a védőfelszerelésekkel kapcsolatos kérdésekről is.

Korábban írtuk

Arra kért mindenkit, hogy a baloldal támadásai ellenére vegyen részt a nemzeti konzultáción, mert fontos sorskérdésekről lesz szó.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közölte: a 13 pontból álló kérdőívet hétfőn a kormány közösségi oldalán hozzák nyilvánosságra, és azt kérik, hogy a postai úton kézbesített íveket mindenki töltse ki, augusztus 15-ig küldje vissza.

A konzultációt azzal indokolta: szükség van olyan egyetértési pontok kialakítására, amelyek segítségével a védekezés következő fázisai is sikeresek lehetnek Magyarországon.

Felhívta a figyelmet arra: már a spekulánsok is „mozgolódnak”, hiszen Soros György ötlete alapján örökkötvényeket bocsátanának ki, amelynek örökre fizetni kellene a kamatait. Kijelentette: soha nem fognak belemenni a következő nemzedékek eladósításába.