Az orosházi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert el 340 millió forintot, amelyből egy több mint negyvenéves bölcsődei épületet korszerűsítenek. A földszinten tornaszobát alakítanak ki, és szintráemeléssel beépítik a tetőteret, ahol többek között főzőkonyha kap helyet.

Hirdetés

Udvari játékok beszerzésével biztosítják a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét, napelemeket telepítenek és új parkolóhelyeket is kialakítanak – idézték az önkormányzat által küldött közleményben Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármestert.

Hozzátették: a dél-békési városban 2020-ban egy új, 24 személyes bölcsődei telephely nyílt meg az egyik óvoda épületében.

Az Orosházi Evangélikus Egyházközség is elnyert 300 millió forintot a TOP keretéből egy saját fenntartású óvoda fejlesztésére. Ott energetikai korszerűsítést hajtanak végre, nagy tornatermet, több kisebb fejlesztőhelységet és nevelői szobát, valamint mozgássérülteknek parkolót alakítanak ki.

Korábban írtuk

Korszerűsítik a fűtési rendszert és a villamoshálózatot, klimatizálják az épületet és napkollektorokat szerelnek fel. A felújítás részeként lecserélik a nyílászárókat és a belső burkolatokat – közölte Ördög Endre evangélikus igazgató-lelkész.

Hozzátette: a munkálatok a jövő tavasszal kezdődnek és a tervek szerint év végéig tartanak.