Soltész Miklós a Sarlós Boldogasszonynak szentelt, felújított katolikus templom ünnepén úgy fogalmazott: „nagyon nehéz időket élünk, de én hiszek abban, hogy sok-sok imával a békességet ki lehet könyörögni”.

Hirdetés

„Ha egy nép, egy nemzet kiimádkozza a békességet, hiszem, hogy elkerüli a háború pusztítása, ha pedig egy közösség ereje a békesség lelkületét sugározza, megéri templomainkat megújítani és megszépíteni” – mondta az államtitkár.

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy korábban megújult a szlovén nemzetiség által lakott térségben Felsőszölnök és Szentgotthárd temploma is. Rogán Valéria (Fidesz-KDNP), Szakonyfalu polgármestere a megújult templomban tartott püspöki szentmisét követően elmondta: a templomfelújítás 64 millió forintba került, ahhoz több mint 36 millió forint kormányzati támogatást kaptak, és 11 millió forinttal járult hozzá a Szerencsejáték Zrt. is.

A felújítás során megoldották a százéves templom szigetelését, külső és belső festését, felújították az orgonát, a karzatot, az oltárt és a padokat is. A szentmise előtt Székely János megyés püspök megáldotta a templomot, ezt követően pedig szentbeszédében úgy fogalmazott: a templom a találkozás helye ember és ember között, de találkozás az ember és Isten között is.

Korábban írtuk

„A templom égre mutató tornyaival őre az emberi méltóságnak, őre a házasságoknak, és őre az emberi életszentség lehetőségének” – mondta.