A www.mav-start.hu oldalon működő e-ticket rendszerben már eddig is elérhető országok – Ausztria, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Németország és Románia – online kínálata további városokkal egészült ki, ezentúl Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba is vásárolhatnak már az utasok sorbanállás nélkül menetjegyeket.

További újdonság, hogy az online rendszerben – a vonatokon rendelkezésre álló szolgáltatásoknak megfelelően – már fekvő- és hálókocsiba is megválthatók a jegyek az eddigi ülőhelyeken túl. Ez a szolgáltatás lehetőséget ad az utasoknak arra, hogy egy hosszú, nemzetközi út után is kipihenten érkezzenek meg a célállomásokra, ebben az esetben még szállásköltségre sem kell költeniük.

A www.mav-start.hu oldalon keresztül megváltott, nemzetközi viszonylatokra szóló jegyeket a belföldihez hasonlóan az ország egész területén, a nagyobb városokban elhelyezett internetes jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni a fizetéskor kapott tíz számjegyű kód beütésével.

Az e-ticket rendszer fejlesztése folyamatos, a kedvező tapasztalatokra alapozva a vasúttársaság tervei szerint áprilistól már Olaszországba is megvásárolhatják az utasok a menetjegyeket az internet segítségével.