Fotó: MTI/Vajda János (archív)
Hirdetés

A PestiSrácok.hu szerint Hiesz György akkor kaphatta meg a vakcinát január elején, amikor még csak az egészségügyi dolgozókat oltották tömegesen. Megírták: a városvezető beoltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek a portálnak.

A PestiSrácok.hu értesülése szerint az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, amelyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. – A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján – koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt – legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezt követően jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetben lévő orvos be is adott neki, ennek több kórházi dolgozó is szemtanúja volt – írta a hírportál.

A Magyar Nemzet a PestiSrácok.hu oldalon megjelent cikkel kapcsolatban Hiesz Györgyöt, aki nem kívánt az ügyben nyilatkozni. Gyöngyös polgármestere csupán annyit mondott a lapnak, hogy keressék Weisz Pétert, a Bugát Pál Kórház főigazgatóját, mert ő jogosult nyilatkozni az ügyben. A Bugát Pál Kórház főigazgatóját még nem tudták elérni. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az ügyben belső vizsgálat indult.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk