A Soros-támogatású Avaaz a listáján lévőknek tegnap éjfél előtt angol nyelvű harci riadót küldött szét levél formájában, értesítve őket arról a „sokkról”, hogy az Orbán-kormány „24 órával a szavazás előtt új hazugsággal házal” (vastagon szedve az eredetiben – L.I.). Nevezetesen azzal, hogy az Avaaz egy Soros által támogatott beépített szervezet.

Március 10-én a Demokrata volt az első a hazai médiában, amely felhívta a figyelmet arra, mire készül az Avaaz hazánkról szóló kérdőíve kiküldésével. Figyelmeztetésünket ezzel a mondattal indítottuk: „Miután mi komolyan vesszük a Soros-veszélyt, igyekszünk a lehető legtöbb mozdulatukat figyelni.” A teljes szöveg ITT érhető el.  

Holott, folytatódik a levél, amelyet csatolunk a cikk végén, az Avaazt 100 százalékban kis, online adományokból tartják el tagjai, és ez így van évek óta. Ezért, írják, a szervezet beperli az Orbán-kormányt, hogy rákényszerítse őket ennek beismerésére.

A körlevél ezután – szintén vastag betűkkel szedve – szólítja fel az értesítetteket, hogy támogassák anyagilag az Orbán-kormánynak szánt videós válaszukat.

Csak néhány óránk van arra, hogy ez hatalmas” legyen (hogy mi legyen „hatalmas”, az a szövegből hiányzik), és hogy egy újabb kormányhazugság ne csaphassa be a magyar népet, mielőtt vasárnap eldöntik jövőjüket.

Ezután következnek a kattintható fülek az adakozásra, 2 dollárról indulva.

A levél utána azt írja, hogy ez nem az első eset, amikor a Fidesz az Avaazhoz hasonló szervezetekről hazudik, és – emeli ki – a bíróságok már korábban is kényszerítették a kormányt arra, hogy az ilyen hazugságokért fizessenek. (Mert, mint tudjuk a Soros-szelleműek cikkeiből és állításaiból is, nálunk, az „Orbán-diktatúrában” a bíróságokat a hatalom mind uralja. – L. I.)

Majd azt írja, Orbán meg van rémülve, „amit jól tesz – számos körzetben csupán néhány szavazat átbillentheti az eredményt és megakadályozhatja a Fideszt, hogy óriási többsége legyen.”

„Ezért van ez, hogy az Önök segítségével nem fogunk leállni a kampányolással.”

Csak néhány óránk van a szavazás végéig – járuljanak hozzá támogatásukkal, hogy teljes sebességre kapcsolhassunk az Orbán megállítását célzó hirdetéseinkkel”.

Lovas István
 

Az Avaaz körlevél eredetije: