Soros György Davosban megtartotta valótlanságoktól hemzsegő és Magyarországra sértő kampánynyitó beszédét – kommentálta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az üzletember Világgazdasági Fórumon elhangzott nyilatkozatát sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A kormánypárti politikus Soros György csütörtöki beszédét egy Magyarország szuverenitásával szembeni újabb támadásként értékelte, amelyben az üzletember egyértelművé tette, hogy a magyar politikával és választással kapcsolatos álláspontját sajátos érdekei határozzák meg, és nem a nép, hanem a pénz hatalmában hisz.  
    
Gulyás Gergely szerint politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek ki kell kérnie, hogy Magyarországot maffiaállamnak nevezzék. 
    
Kijelentette: a magyar kormány valóban gátja a brüsszeli, bevándorlást támogató politikának. Soros György ugyanakkor kibékíthetetlen ellenfele a nemzetek alkotta Európának, és egy olyan európai egyesült államok megvalósulását akarja elérni, ahol a határok nem csupán az országok között, hanem az európai külső határok tekintetében is nyitottak. Ennek azonban a magyar kormány útjában áll – hangsúlyozta.

(MTI)