Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

Horváth Aladár cigány jogvédő becsületsértéssel és hivatali visszaéléssel vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt és mindezek miatt feljelentést is tett. A Legfőbb Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatón a Roma Parlament elnöke azzal indokolta feljelentését, hogy a kormányfő az évadkezdő sajtótájékoztatóján igazságtalannak nevezte a Gyöngyöspatán történteket, a 2005 és 2011 közötti szegregációs gyakorlat miatt megítélt, munka nélkül adandó 100 milliós kártérítést.

Az, hogy Horváth Aladár is beszállt a Soros-szervezetek kormányellenes kórusába, nem véletlen. A roma jogvédő 1990-ban a Soros-alapítvány támogatásával volt népművelő a békeszállói cigánytelepen, illetve 1990-1994-ben a Soros Györgyhöz ezer szállal kapcsolódó SZDSZ színeiben országgyűlési képviselő. Horváthot 2003-ban az Országos Cigány Önkormányzat elnökének választották, azonban még ebben az évben puccsal leváltották.

A cigány jogvédő később a munka helyett a segélyezést előtérbe helyező szociálliberális kormányok szociálpolitikai tanácsadója volt 2002-2006-ig. A roma jogvédő családja az illegális bevándorlással is kapcsolatba került. Horváth Aladár azonos nevű fia afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat csempészett Ausztriába a Nemzeti Nyomozóiroda szerint. Horváth fia már a migrációs válság előtt, 2013-ban taxisként szállította az illegális bevándorlókat. Ifjabb Horváth Aladárt végül bűnszervezetben elkövetett embercsempészésért két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte 2017-ben a bíróság. Amíg a fia pere tartott, addig az idősebb Horváth a Magyarországi Cigány Párt (MCP) létrehozásán ügyködött, hogy „megvédje a kisebbségi cigányokat”.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.