Fotó: shutterstock.com/Shawn Hempel (illusztráció)
Hirdetés

A közleményben kiemelték, hogy a Mavir Zrt. a magyar gazdaság működőképessége szempontjából stratégiai fontosságú vállalat, hiszen garantálja az ország villamos energia ellátásbiztonságát, felügyeli és működteti a kritikus infrastruktúrának számító nagyfeszültségű átviteli hálózatot, valamint összehangolja a villamosenergia-rendszer működését a szomszédos hálózatokkal.

A társaság pandémiás intézkedési tervvel készült fel az üzletmenet folytonosságának biztosítására. „Elsődleges és legfőbb célunk az, hogy megvédjük munkatársainkat a vírus okozta megfertőződéstől, különös tekintettel a vezénylőben, a távvezetéki munkálatokon és alállomásokon szolgálatot teljesítő, speciális szakértelemmel rendelkező kulcsmunkatársakra” – írták.

A naponta ülésező és éjjel-nappal elérhető Pandémia Bizottság folyamatosan monitorozza a hazai és nemzetközi járványügyi helyzetet és specifikus biztonsági intézkedéseket rendel el és léptet életbe.

Más rendszerirányítókhoz hasonlóan a Mavir Zrt. is rendelkezik tartalék telephelyekkel, amely a legrosszabb forgatókönyvek életbe lépése esetén ki tudják váltani a jelenleg biztonságosan és zavartalanul működő elsődleges operatív irányító központ működését – tették hozzá.