A baloldali budapesti városvezetés csatlakozna ahhoz a brüsszeli kezdeményezéshez, aminek lényege, hogy az emberek fűtsenek, hűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet, hogy így kevesebb energiát fogyasszanak. A Városok Energiatakarékossági Sprintje elnevezésű projektről Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában csütörtökön – számol be a portál.

Hirdetés

A Városok Energiatakarékossági Sprintje kezdeményezés kapcsán Tüttő Kata úgy vélekedett, ha Európa kevesebb energiát vásárol Oroszországtól, akkor a háború hamarabb véget ér. Az Origo kiemeli, hogy ez egy spekulatív elképzelés, az európai energiaszállítások csökkenése korántsem okoz akkora fejfájást Moszkvának, hiszen ez megemeli az energiahordozók árát, amit az európai helyett az ázsiai piacon értékesítenek.

Tüttő Kata szerint a kisebb energiaszámla békét hoz Európába, ezért a főpolgármester-helyettes spórolásra kéri az embereket, nevezetesen, hogy fűtsenek, hűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet.

Az Origo emlékeztet, a politikus tavaly nyáron azzal került be a hírekbe, hogy a görögországi Zakynthos szigetén kilovagolt a tengerből, ami több százezer forintba kerülhetett.

Forrás: Magyar Nemzet

Brüsszelben és Nyugat-Európában már hetek, hónapok óta téma a spórolás. Jellemzően igen tehetős politikusok állnak nyilvánosság elé a legkülönbözőbb ötletekkel. Úgy látszik, hogy Magyarországon a baloldal is követi ezt a mintát, Tüttő Kata úgy fogalmazott,

abba szeretnénk a lakosságot és a budapestieket is bevonni, hogy mindenki a maga területén gondolja végig, hogy hol tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani. Akár az autóhasználat mérséklésével, akár az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásoknak az újragondolásával, tehát mindenki nézze meg, hogy milyen mennyiségű energiát fogyaszt, és hogyan tudná azt csökkenteni.

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk