Fotó: Horváth Péter Gyula

… a Magyar Hírlap főszerkesztőjeként már ott tevékenykedtem az első Békemenet szervezésében is. Láttuk, hogy akkora hatalma volt az Európai Uniónak, illetve Angela Merkel akkori német kancellárnak, hogy valamivel 2012 februárja, vagyis az első Békemenet megrendezése előtt képesek voltak leváltani Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt. Ez komoly figyelmeztetés volt Magyarország számára. Brüsszelből küldözgetni kezdték felénk a jogállamisággal, sajtószabadsággal és egyéb kérdésekkel kapcsolatos intelmeket, ráadásul olyan információt is kaptunk, amely szerint Berlusconi után Orbán Viktor leváltása következik. Felmértük a helyzetet, és úgy véltük, a magyar miniszterelnök megvédésére már nem elegendő a kormány ereje, ezért demonstrációt kell szerveznünk. Így született az első Békemenet, félmillió résztvevővel. Megmutattuk a világnak, hogy mit ér a nép akarata, egyben hitet tettünk Magyarország függetlensége mellett.

Hirdetés

Negyven évig éltünk szovjet megszállás alatt, de a rendszerváltás után világossá vált, hogy nemcsak katonai értelemben lehet gyarmatosítani egy országot, hanem szellemi, lelki, és ami a fő, pénzügyi értelemben is. Gondoljunk csak az IMF-re, amely ahová csak betette a lábát és kölcsönöket adott, ott tönkrement az ország gazdasága. Magyarországra is szemet vetett a nemzetközi pénzügyi oligarchia, amelynek egyik fő fegyvere az NGO-k kiépített hálózata lett. És az is, mind a mai napig. Büntetlenül támadják Magyarországot a legkülönfélébb módokon.

Érdekes, hogy a nemzetközi balliberális média, de a CNN, sőt például a német közszolgálati televízió is úgy mutatta be az első, félmilliós Békemenetet, mint tüntetést Orbán Viktor ellen. Láttuk, hogy minden eszközt megragadnak a nép által választott magyar kormány ellehetetlenítésére és elszigetelésére. Ezért évről évre rendeztünk egy többszázezres Békemenetet, volt olyan esztendő, hogy kettőt is.

Nem engedünk a nyomásnak, jöjjön az bármerről, szabadok vagyunk, és a szabadságért folytatott küzdelmünk meghozta a gyümölcsét, egyre komolyabb elismeréseket kapunk a nemzetközi politikai szintéren, de súlyunk van a gazdasági életben is, ötletes megoldásaink, újszerű kezdeményezéseink okán. Európa keresztény, konzervatív értékeinek megőrzésében élen járunk, és példát mutatunk. Most újra megmutatjuk az erőnket március 15-én. Elég volt az, amit negyven éven át műveltek velünk a kommunisták.

Stefka István a Pesti Srácok portál lapigazgatója, a Békemenet egyik szervezője

Korábban írtuk