Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala
Bíró László harcostársával, Jakab Péterrel
Hirdetés

A szerencsi összellenzéki jelölt korábban egy varrodát üzemeltetett. A Hír TV Informátor című műsorának Bíró volt alkalmazottai azt állították, hogy többször előfordult, a jobbikos politikus nem fizette ki a bérüket, van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László állítólag azt mondta: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A témával részletesen foglalkozott a Hír TV péntek esti, Informátor című oknyomozó műsora.

Mint ismert, a szerencsi időközi országgyűlési választáson a baloldali összefogás jelöltjeként induló jobbikos politikus a közösségi oldalán egyebek mellett Judapestnek nevezte Budapestet, mostani szövetségeseit, a Gyurcsány-párt tagjait pedig szemkilövetőknek minősítette. De a Magyar Nemzet arról is írt, hogy Bíró rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal is felhívta magára a figyelmet. „A kutyám majd megveszik amikor a »tetűcsúzdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet” – fogalmazott, mert szerinte lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

A teljes adás:

Korábban írtuk

A politikus cáfolja a vádakat
„Voltam már rasszista egy tudatosan félremagyarázott közlemény miatt. Voltam antiszemita, mely megnyilvánulásaim miatt bocsánatot is kértem, azonban a Fideszt nem érdekli a bűnbánat. Most lopással, fenyegetéssel vádolnak” – írta Bíró László szombaton a Facebook-oldalán.
Nekem tiszta a lelkiismeretem: soha senkit nem fenyegettem fegyverrel, soha senkinek nem tartottam vissza a bérét, sőt, mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését. Lopni sem loptam, sem gépsorokat, sem mást az üzemből. Megtesszük a jogi lépéseket a HírTV műsorában elhangzottak miatt” – tette hozzá az ellenzéki pártok képviselőjelöltje.