Mint ismert, 2010 májusában 12 év fegyházban letöltendő büntetésre ítélte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Balla Irma meggyilkolásáért az önkormányzati képviselő fiát, S. Sándort. A bíróság a döntést többek között azzal indokolta, hogy Balla Irma és fia között rendkívül feszült volt a viszony, illetve a vádlott a vallomásában többször is ellentmondásba keveredett önmagával.

Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott. Az első tárgyaláson szakértőket hallgattak meg. Magyar György, a vádlott ügyvédje akkor azt mondta, az elhangzottak megerősítették abban, hogy nem S. Sándor gyilkolta meg az önkormányzati képviselőt 2007-ben. Január végén tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Balla Irma-gyilkosság másodfokú tárgyalása. A tanúk egybehangzóan állították, nem tudják elképzelni, hogy a fiú gyilkolta meg saját édesanyját. A harmadik tárgyaláson a helyszínelő rendőrök tettek tanúvallomást. Itt kiderült: egy évvel a bűncselekmény után írták meg a jelentést a helyszíni vérnyomkeresés eredményéről.

Perbeszédében az ügyész az ítélet súlyosbítását, míg a védelem a vádlott felmentését, illetve az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte.

A Debreceni Ítélőtábla csütörtökön hirdetett ítéletet: a Ficsór Gabriella vezette tanács az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és az ügyet visszautalta első fokra. Emellett megszüntették Balla Irma fiának előzetes letartóztatását, így S. Sándor szabadlábon védekezhet – a bilincset már a tárgyalóteremben levették a kezéről. Ahogy az indoklásban elhangzott: „nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni az ügy részbeni felderítetlensége miatt.”

(Forrás: Dehir.hu)