Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) a hétvége eseményeit úgy értékelte, az ellenzéki „előválasztással Magyarországra visszatért a demokrácia”, közel egymillió ember mozdult meg, hogy a Fidesz-KDNP-t „eltakarítsa a kormányból”. Hozzátette: összeállt a 106 egyéni ellenzéki képviselőjelöltből álló „győztes csapat” és a választók döntöttek a miniszterelnök-jelölt személyéről is, aki Márki-Zay Péter lett.

Közölte, a hat ellenzéki párt mától összezár, mert csak így állíthatja meg Orbán Viktor 11 éve tartó ámokfutását. Jelezte, a kormányzás is hatpárti lesz, megszűnik az egyeduralom.

Szerinte ettől a jövőképtől Orbán Viktor és a Fidesz totális pánikba esett, beindult a pánikkormányzás, és igyekeznek még többet hazudni, lopni és a hatalmukat bebetonozni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormánypártokra a legutóbbi választáson közel hárommillióan szavaztak. Ha közel egymillió résztvevő az előválasztáson a demokrácia újraéledése, akkor hárommillió szavazó háromszorosan jelenti ugyanezt – közölte.

Korábban írtuk

Felvetette, hogy a Párbeszéd néhány napja még arról beszélt, hogy a kormánypártok félnek Karácsony Gergelytől, aki az MSZP-Párbeszéd-LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltje volt. Azóta a főpolgármester visszalépett és az odáig vezető út súlyos és szórakoztató jelenetekkel volt kikövezve – mondta.

Bírálta Karácsony Gergelyt, szerinte ugyanis az utóbbi hónapokban csak kampányolt, nem foglalkozott Budapesttel. Közölte, a fővárosban soha nem látott dugók vannak, romlik a közbiztonság és köztisztaság.

Budapest az elmúlt hónapokban kampánypódium volt, de a főváros ennél többet érdemel – hangoztatta, majd azt mondta, mindenki érdeke, hogy Karácsony Gergely végre elkezdje a munkát, ehhez a kormány minden támogatást megad.