Az emberek döntöttek: NEM a kínai elitegyetemre!

A Kínai Kommunista Párt egyeteme minden 2 gyerekes magyar családot 440 ezer forinttal adósítja el. NEM a kínai egyetemre, IGEN a magyar vidéki fiatalok lakhatására! – Napirend előtti felszólalásom a parlamentben.#Párbeszéd #99kontra1

Posted by Szabó Tímea on Monday, June 14, 2021
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt: az emberek nem akarják a kínai hitelből épített kínai egyetemet, helyette a vidéki magyar fiataloknak akarnak Budapesten lakhatást. Orbán Viktor azt ígérte, nem lesz olyan, ami a budapestieknek nem kell, és be kellene tartani az ígéretét a miniszterelnöknek – mondta. Hozzátette: ennek ellenére szavazást akarnak a parlamentben a Fudan Egyetemről.

Közölte: aki elfogadja ezt a törvényt, az a magyarok akarata ellen szavaz, feladja Magyarország függetlenségét. A kormány már most eldöntené a Fudan kérdését, de az emberek csak 2023-ban szavazhatnak róla – hangsúlyozta. Hozzátette: ha nem vonják vissza a törvényt, a jövő évi országgyűlési választás erről is fog szólni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában kifejtette: úgy tűnik, az ellenzék is jó eszköznek tartja a konzultációt, pedig a kormány által kezdeményezett konzultációkat támadta. Sajnálatos, hogy egy egyetem kérdéséből politikai kampánykérdést csinálnak, mert egy új egyetem bővíti a tudást és pozitív gazdasági hatásai lehetnek – mutatott rá.

Úgy látja, amit a képviselő mond, az politikai hisztériakeltés, mert még nincsenek kidolgozott tervek, és ha meglesznek, a kormány támogatja, hogy akár népszavazás is legyen e kérdésben. Ha pedig az ellenzék a lakhatás ügyében akar támogatást adni az embereknek, ne támadja a kormány otthonteremtést segítő intézkedéseit – kérte.

Korábban írtuk

Megjegyezte: az embereknek gondot okoznak az óriási dugók Budapesten, egy autósellenes politika rajzolódik ki a fővárosban.