Orbán Viktor totális diktatúra útján, a színházainkat is államosítani akarja.

Orbán Viktor totális diktatúra útján az oktatási és az egészségügyi intézmények után a színházainkat is államosítani akarja.Jól tudjuk, hogy Orbán Viktor és haverjai nem járnak színházba, de azért van még Magyarországon pár százezer ember, akik nem Mészáros Lőrinc eddig kiadatlan verseit vagy Németh Szilárd megzenésített pacalreceptjeit szeretnék a színházakban hallgatni. Nézzétek meg napirend előtti felszólalásomat a kultúra szabadságának korlátozásáról!

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 9. Dezember 2019
Hirdetés

Hozzátette: a javaslatot a Gothár-ügyre hivatkozással nyújtották be, miközben a kormánypártok kedvenc házi színházában, az Újszínházban, 2016 óta próbálnak eltussolni egy zaklatási botrányt, amelynek gyanúsítottja Mihályi Győző színész.

Értékelése szerint a törvényjavaslatnak semmi köze a Katona József Színházhoz, a színházakat akarják államosítani. Orbán Viktor egy totális diktatúrát álmodott meg magának, amelynek része a kultúra kivégzése – fogalmazott. Megítélése szerint, a javaslat bosszú október 13-ért. Közölte, tudja, hogy Orbán Viktor nem jár színházba és a kormánypártiaknak sincs különösebb igénye a kultúrára, de van néhány százezer ember, aki nem „Mészáros Lőrinc kiadatlan verseit, vagy Németh Szilárd megzenésített pacalreceptjeit” szeretné a színházakban hallgatni. A Szabad Nép egyik 1949-es számából idézve kijelentette: maguk ugyanazok az elvtelen kommunisták, akik akkor irányították az országot.

Rétvári Bence válaszában arra hívta fel a figyelmet az ellenzéki képviselő és társai korábban leragasztott szájjal tiltakoztak a szexuális zaklatások miatt, most viszont egy szóval nem ítélték el a Katona József Színházban történteket. Marton László-ügyben petíciót írtak, mostanra elfogyott a bátorság – hangoztatta, kifogásolva, hogy az ügy kezdetén a színház nem nevezte meg az elkövetőt és „a balliberális színészek kibújnak minden kérdés alól”.

A törvényjavaslatról szólva felidézte, hogy mely szervezetek biztosították támogatásukról a javaslatot és rögzítette: fenntartják a támogatások mértékét, változás az, hogy közös fenntartás esetén közös döntéseket hoznak.