A Hajógyári-sziget a budapestieké, nem Orbán Viktor haverjaié! – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

A Hajógyári-sziget a budapestieké, nem Orbán Viktor haverjaié! – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 13. Juli 2020
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) feltette a kérdést: mikor érzi a kormány, hogy elég, mikor lesz elég pénze a „fideszes haveroknak”, mikor nem akarnak fákat kivágni, erőszakkal elvenni sokak pihenőhelyét. Most az óbudai Hajógyári-szigeten akarnak fákat kivágni, az emberek pihenőhelyét tönkretenni, mert luxus lakóparkot terveznek oda – közölte. Szerinte Orbán Viktor trójai falovat készít elő a szigetre.

Úgy vélte, a kormány sokszor nézte már madárnak az embereket, de most egyértelmű, hogy valójában lakóparkot akarnak ott építeni. Azonban ez a sziget a családoké, a pihenni vágyóké és nem Orbán Viktor „ingatlanspekulánsaié”, ezért megvédik a Hajógyári-szigetet – jelentette ki.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy válaszolt, a kormánynak kiemelten fontos a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, ezért nem állja meg a helyét, amit a képviselő állított. A kormány klímavédelmi akciótervet indított, törvényt hozott a klímavédelem érdekében és több intézkedést is elfogadott e cél jegyében – mondta.

Kiemelte: a kormány mindig gazdagítani akarja az országot, és nem kivétel ez alól Óbuda és a Hajógyári-sziget sem; a cél a minél szebb és jobb zöldfelületek kialakítása, az itt élők igényeit magas színvonalon kielégítő, vonzó pihenőövezetek létrehozása.

Korábban írtuk