Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Szabó Tímea csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a napokban a rendőrök egy Borsod és egy Békés megyei férfit is előállítottak Facebook-bejegyzéseik miatt. Véleménye szerint az érintettek ellen azért indult eljárás, mert kifejezték a kormánnyal szembeni kritikus véleményüket. A párt társelnöke úgy fogalmazott: ezek olyan események, amilyenekre „utoljára az ötvenes évek Rákosi diktatúrájában került sor”.

A Btk. szigorításával nagyon sok gond van, például nem tisztázott, mit jelent az, ha valaki egy tényt elferdítve állít – emelte ki. Megjegyezte, a jogalkotók azt sem egyértelműsítették, mit jelent, hogy valaki befolyásolja a védekezés eredményességét. Ezek a változtatások csak arra jók, hogy a kormányellenes hangokat el tudják hallgattatni – szögezte le.

Szabó Tímea azt is aggályosnak nevezte, hogy ha valakit járványhelyzetben rémhírterjesztésért elítélnek, akkor az azonnal börtönbe kerül.

Korábban írtuk

A társelnök azt mondta, reméli, a kormány belátja, hogy a szigorítás elhibázott volt. Egyúttal felszólította a kabinetet, hogy a járvány elleni védekezéssel foglalkozzon és „ne masírozzon a diktatúrába”.