Szabó Tímeának legalább három oka van arra, hogy bocsánatot kérjen.

Gepostet von Dömötör Csaba am Dienstag, 2. Juni 2020
Hirdetés

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője olcsó szemfényvesztésnek nevezte a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló javaslatot. Szerinte ugyanis törvényjavaslat nem szünteti meg a veszélyhelyzetet, mivel még határidőt sem ad arra, hogy a jogszabályt mikor vonják vissza. Emellett – folytatta – az ezzel egy időben benyújtott kétszáz oldalas salátatörvényben Orbán Viktor és kormánya átnevezi a veszélyhelyzetet egészségügyi válsághelyzetre, és alaptörvény-ellenesen minden kontrollt kivesz a kormányzás fölül. Az egészségügyi válsághelyzetben Orbán Viktor felfüggeszthet törvényeket, korlátozhat alapjogokat és „tovább lophatja szabadon a közpénzeket”, mindezt a parlament teljes kihagyásával – értékelt, bocsánatkérésre szólítva fel Orbán Viktort.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: Magyarországnak sikerült elkerülnie a tömeges megbetegedések szakaszát a járványban, ami a magyarok fegyelmezettségének, a kiváló egészségügyi szakembereknek és annak köszönhető, hogy a kormány idejekorán hozta meg a szükséges intézkedéseket.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: minden valószínűség szerint a járványnak érkezik egy második hulláma, ezért bár az Országgyűlés ezen a héten feloldhatja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi készültséget fenn kell tartani.

Korábban írtuk

Botrányosnak nevezte, hogy baloldali szereplők azért kampányolnak, hogy minél kevesebb uniós pénzről dönthessen a kormány. Úgy fogalmazott: az ellenzék nem tudja levenni a „pártpolitikai szemellenzőt”, ha egy javaslat a kormánytól érkezik, akkor azt „dafke ellenzik”. Hangsúlyozta: az ellenzék nem szavazott meg semmit, támadta az egészségügyi vezetőket, hamis adatokkal turnézott, a „legalja” pedig az volt, amikor a határon túli közösségeknek jutatott segélyt támadták. Ezért Szabó Tímeának kellene bocsánatot kérnie – tette hozzá.

Egy valakinek kell bocsánatot kérnie a magyar emberektől, ez pedig Orbán Viktor! – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Dienstag, 2. Juni 2020