Szabó Tünde emlékeztetett, a koronavírus-járvány negatív hatásai a sportban is érezhetőek voltak, a kormány pedig „segítő jobbkezet” nyújtott azzal, hogy rendkívüli sportcélú támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek.

Hirdetés

Ebből az összegből 220 millió forintot a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., 20 millió forintot az NYVSC kap meg – közölte az államtitkár, megjegyezve, az egyesületek eddig elért eredményeit, az utánpótláskorú sportolók számát és a szakemberek képzését tekintve joggal kerülhettek ebbe a programba.

A pénzügyi segítség révén a munkabérek rendelkezésre állnak, folytatható a szakmai munka és a fiatalok is részt tudnak venni a délutáni foglalkozásokon – tette hozzá.

Szabó Tünde, aki a Fidesz térségi országgyűlési képviselője is, kiemelte, a sportcentrum nyolc szakosztályában csaknem ezer igazolt sportolót tartanak nyilván, kilencven százalékuk valamelyik utánpótlás korosztályban sportol.

Korábban írtuk

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat az elmúlt években folytatta a saját, 2011-ben megkezdett sportprogramját, emellett idén januárban indította el csaknem 80 millió forintos keretösszeggel a helyi diák-, szabadidő-, és utánpótlássportot segítő városi sportpályázatát, amelyben lehetőség van például sportösztöndíjak odaítélésére is.

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte, a járvány okozta gazdasági nehézségeken nagyon sokat segít a sportcentrumnak juttatott támogatás. A szervezet által üzemeltetett létesítményeket a járványidőszakban sem kellett bezárni, az üzemeltetési költségekre az önkormányzat forrást tudott biztosítani – közölte az ügyvezető.