Fotó: MTI, Demokrata, szerk.
Hirdetés

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szerdai közleménye szerint Wladár Sándor elnök hívta meg a testületbe a kormányzat, a főváros és a szervezésben kiemelt szerepet vállaló intézmények legfontosabb vezetőit, és ők valamennyien igent mondtak a felkérésre.

A testület első ülésén ott volt többek között Iglói Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária vezérigazgatója is.

„A megbeszélés rendkívül konstruktív volt, én pedig nem lehetnék boldogabb, hiszen érzékelhető, hogy a magyar úszósport sikerességének és tekintélyének hála a politikai paletta bármely oldalának képviselőit egy asztalhoz lehet ültetni – összegzett Wladár Sándor. – Az Európa-bajnokságon a kiemelt eseményeinken már megszokott nívót kívánjuk garantálni, ami nem lehet alacsonyabb, mint a világszínvonal. Ennek érdekében szükségünk van a kormányzat és Budapest szilárd támogatására, illetve a partner szervezetek elkötelezett közreműködésére. Az pedig a mai megbeszélésen egyértelműen kiderült, hogy mind a sportért, illetve a kiemelt nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkárság, mind a főváros mellettünk áll, és így, vállvetve újabb fantasztikus élményekkel ajándékozhatjuk meg a magyar sportrajongókat, és persze a világ úszósportját is.”

Az Európa-bajnokság első hetében május 11. és 17. között az úszóké a főszerep a Duna Arénában, majd május 18. és 24. között előbb a műugrók, majd a szinkronúszók viadala következik, míg május 20. és 24. között a Lupa-tavon a nyíltvízi úszók vetélkedése zajlik majd.