Hirdetés

„A magyar kormány teljesítménye megbukott a brüsszeli klíma-érettségi vizsgán. Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnökeként kezdeményezi az Európai Bizottság értékelő jelentésének napirendre tűzését” – áll az LMP közleményében.

„Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a tagállamok által az év elején benyújtott nemzeti energia- és klímatervek értékelését. Az átfogó értékelés alapján a Fidesz-kormány késve összedobott, hiányos energia- klímaterve a közös minimumkövetelményeket alig üti meg. Az LMP korábban többször figyelmeztette a kormányt, hogy ezzel a tervvel csak sereghajtók leszünk Európában” – írja a szebb napokat látott párt.

„Napról-napra egyértelműbb, hogy a Fidesz nem veszi komolyan a klímaváltozás elleni küzdelmet. Nem értik, hogy a hatékony klímavédelmi intézkedések az ökológiai-társadalmi katasztrófa elkerülését szolgálnák.  Nem csoda ezután, hogy a Fidesz az LMP klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatát is elutasította, és teljes figyelmüket leköti a német autóipar rövid távú gazdasági érdekeinek kiszolgálása” – okoskodik Schmuck Erzsébet, aki „kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága vegye napirendre az Európai Bizottság értékelésének megvitatását. Ideje, hogy a Fidesz-többség végre támogassa a valódi megoldásokat kínáló zöld lépéseket” – zárul a közlemény.