„A Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a Haza sorsa”

Hirdetés

– így kezdődik az a közlemény, amely a Nép Pártján nevű Facebook-oldalon jelent meg vasárnap. A Jakab Péter tartalmait közlő oldalon tíz alapszervezet jelentette be, hogy feloszlatják magukat, mert szerintük miközben Jakab Pétert „megpróbálták feláldozni, a Jobbik vezetősége a tagságot és a választókat is becsapta.” Az alapszervezetek a közleményt végül a Jakab Péter által újabban használt szlogennel zárják. Azt írják: „Maradunk Jakab Péterrel, maradunk a Nép Pártján!”

A közleményben szereplő települések jórészt a zaklatási botrányba keveredett Földi István választókerülethez tartoznak. Korábban több hírportál is arról írt, hogy a volt elnök bizalmasának tartott politikus kamu alapszervezetek létrehozásával juttatta tavasszal újból elnöki pozícióhoz Jakab Pétert.

A siker azonban a párton belüli belviszályok miatt nem tartott sokáig. A hatalmi harcok már májusban egészen odáig fajultak, hogy Jakab Péter lemondott az elnöki posztról, nem sokkal később pedig a párt vezetése a frakcióvezetői székből is menesztette. Sajtóhírek szerint részben azért, mert Jakab Péter több mint százmillió forintot próbált átjátszani saját holdudvarának, közvetlenül azelőtt, hogy leváltották volna. A Telex úgy tudja, hogy négy évre bízott volna meg alkalmazottakat, akik leginkább hozzá és asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz kötődnek – emlékeztet a hirado.hu.

Közben hétfőn az is kiderült, hogy nem ez az egyetlen tisztázatlan pénzügyi kérdés a Jobbik háza táján. A Magyar Nemzet arról számolt be, a Jobbik pártalapítványa a törvényben előírt június 30-ai határidőig sem számolt el a nekik kifizetett 700 millió forintnyi állami támogatással. A lap azt is megjegyzi, hogy az alapítvány oldalán Molnár Enikő, Jakab Péter közvetlen asszisztense jelenleg is kuratóriumi tagként szerepel, dacára annak, hogy május végén a Jobbik vezetése, Potocskáné Kőrösi Anita vezetésével, fellázadt a tanácsadóval szemben, és számos jogkörétől megfosztotta.

A Nép Pártján oldalon vasárnap megjelent közleményre a Jobbik több hírportálnak szintén Molnár Enikőre utalva reagált. Azt írták: különösen visszatetsző, hogy a magukat feloszlató alapszervezetek megélhetési politikusokról beszélnek, miközben az említett tanácsadó

„Jakab Péter felhasználásával több tízmillió forintot akart magának fizetésként kicsikarni a párt frakciójától.”

A Jobbik azt is megjegyzi, hogy a feloszlott szervezetek részéről egyetlenegy jelzés sem érkezett a Jobbik Országos Hivatalához, így a közlemény szerintük csupán Jakab Péter reménytelen helyzetben lévő tanácsadójának kétségbeesett próbálkozása.

Csakhogy hétfőn a Nép Pártján oldalon is megjelent egy fotó, amelyen a bejegyzés szerint a létavértesi alapszervezet tagjainak kilépési nyilatkozata látható. Ezt a Jakab Péterhez köthető oldal állítása alapján már a hét elején eljuttatták a Jobbik számára. Az elnökségnek címzett írásban az szerepel, hogy az aláírók Jakab Péter nélkül nem maradnak a pártban. A Nép Pártján oldal a fotóhoz hozzáfűzi: az elmúlt hetekben tömegével hagyták el a Jobbikot az emberek és a szervezetek.

Az eredeti cikket a közmédia hírportálján olvashatják.

Korábban írtuk