Közlekedési Vezetők Fóruma néven szakmai tanácskozást tartottak az ágazat állami vállalatainak, szervezeteinek vezetői és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői január 19-én a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. budapesti központjában. Az egyeztetésnek az ad aktualitást, hogy készül a közösségi közlekedés új stratégiája, a vasút-politikai koncepció, a Duna Stratégia, szervezeti átalakulás előtt áll a MÁV és a VOLÁN, illetve elkezdődik a nemzeti légügyi stratégia kidolgozása is.

A Közlekedési Vezetők Fóruma olyan lehetőséget kíván biztosítani a szektor képviselői számára, ahol a fejlesztési koncepciókról egymás álláspontját is megismerve, kötetlenebb formában folytathatnak eszmecserét. A találkozó résztvevői áttekintették a kormányzati munka aktualitásait, egyeztették álláspontjukat, továbbá felvetettek olyan vállalati szintű kérdéseket is, amelyek megoldását egymás tapasztalatainak megismerése érdemben segítheti. A Fórumon részt vett Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár és Márton Attila az országgyűlés közlekedési albizottságának tagja, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a KIKSZ, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és a Magyar Fejlesztési Bank képviselői, valamint a közlekedési vállalatok, köztük a MÁV, a GYSEV, a Volán, a Magyar Közút, az Állami Autópálya-kezelő, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, a Malév, a Budapest Airport és a HungaroControl felsővezetői.


A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a magyar légtérben a légiforgalmi szolgáltatások nyújtására és légiforgalmi szakszemélyzet képzésére kijelölt szervezet, mely felel a magyar légtérben a légijárművek irányításáért és biztonságáért. A HungaroControl Zrt. a biztonságos és hatékony léginavigációs szolgáltatást biztosítja a kijelölt légterekben.