Szégyellje magát, miniszter úr, hogy viccet csinál emberek halálából és családok tragédiájából! – azonnali kérdésem Kásler Miklóshoz #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 25. Mai 2020
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról kérdezte Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy mikor vállalja a felelősséget több száz ember haláláért a járványban. Azt is kérdezte, hogy visszahelyezi-e a posztjára azt a korábban felmentett két kórházigazgatót, Cserháti Pétert és Csernavölgyi Istvánt, akikről a belső vizsgálat azt mutatta ki, nem hibáztak.

„Miniszter úr, szakmai kérdést én nem is teszek föl, mert úgysem fogunk válaszolni rá (sic!)… de a… vagy választ kapni rá. De az a pökhendiség, ahogy ön az összes ellenzéki kérdést kezeli, az a pimaszság netovábbja. Ne haragudjon, csak az tehet föl önnek kérdést, akinek van ötéves orvosi végzettsége (sic!)? Minket nem azért küldtek ide, hanem mi százezreket és milliókat képviselünk”

– mondta a nullaszázalékos gittegylet társelnöke a Bangónénak adott miniszteri válaszra utalva.

Szavai Szabó Tímea szerint az a „pökhendiség”, ahogyan Kásler Miklós az ellenzéki kérdéseket kezeli, az „a pimaszság netovábbja”.Szabó Tímea szerint az a „pökhendiség”, ahogyan Kásler Miklós az ellenzéki kérdéseket kezeli, az „a pimaszság netovábbja”. Azt is példátlannak nevezte a frakcióvezető, hogy a miniszter levélben utasítja az orvos szakmát.

Korábban írtuk

Kásler Miklós azt felelte: belső vizsgálat egyik érintett kórházban sem volt, a leveleit pedig meghamisítják, úgy közlik a sajtóban. Hozzátette, nem hagyja magát provokálni.

Szabó Tímea viszonválaszában azt kérte a tárcavezetőtől, hogy mutasson neki olyan levelet, amelyet a sajtó meghamisított. Mikor távozik a posztjáról? – kérdezte, úgy fogalmazva: amíg Kásler Miklós felel az egészségügyért, emberek milliói vannak veszélyben a betegellátásban.

Kásler Miklós annyit reagált, nem haragszik.