A napilap cikke szerint sokan azt gyanítják, hogy Hiller István így áll bosszút az egyemen, mert az kétszer is visszautasította a tárca méregdrága PPP-konstrukciós javaslatát.

Az egyetem több mint 800 férőhelyes, Kőrösi kollégiuma annyira lerobbant, hogy annak további működését az ÁNTSZ sem engedélyezte, ezért a diákokat ki kellett költöztetni. A beruházás 1,2 milliárd forintba kerülne, és az egyetem az Ajtósi Dürer sori épületeinek értékesítéséből befolyt összegből, saját erőből finanszírozni tudná a felújítást. A közbeszerzési eljárást azonban nem hirdethetik meg a szaktárca engedélye nélkül.

Somogyi Botond, a szaktárca beruházási főosztályának vezetője a lappal közölte: négy évvel ezelőtt, az egyetem akkori rektora maga kérte a minisztériumtól, hogy az Ajtósi Dürer sori ingatlanok eladásából származó pénzt a Trefort kerti épület felújítási költségeinek előtörlesztésére fordíthassa. Somogyi szerint az egyetem nem tisztázta megfelelő módon a tárca felé, hogy milyen mértékű saját bevételekkel rendelkezik, ezért most azt vizsgálják, hogy ha az egyetem a kollégium felújítására költi az ingatlaneladásokból befolyt pénz egy részét, tudja-e majd fizetni egyéb kötelezettségeit. Hozzátette: egyelőre nem született döntés az ügyben, és azt sem tudja, hogy erre mikor kerül sor.

(hirado.hu/Magyar Nemzet)